Ana içeriğe atla

Mutluluk Kaynağı


Mutluluk Kaynağı

Gerçek mutluluk kaynakları sayesinde insanlar mutlu olurlar. Gerçek mutluluk kaynaklarının yokluğunda veyahut eksikliğinde mutsuz olmuş oluruz. Örnek vermek gerekirse havadan içimize her çektiğimiz nefeste, çektiğiniz havanın kirli olması veya oksijenden yoksun olması, çoğu besinlerin kaynağı olan toprak verimsiz olursa, kışın soğuk günlerde bizleri ısıtacak aynı zaman da yemeğimizi de pişirecek bir ateş yok ise içtiğimiz su kirli ise sizce mutlu olabilmemiz mümkün müdür?
Yukarıda verdiğimiz örneklerden çıkaracağımız gibi Mutluluğun Gerçek Kaynaklarının; Hava, Su, Toprak ve Ateş olduğunu anlayabiliriz. Çünkü yaşamımız süresince sürekli yaptığımız soluma işlemi için hava, dünyanın ve insanların ¾’ünü kaplayan, yaşam kaynağımız olan ve temizlik için de kullandığımız su, barınmamız için ve çoğu besinlerin kaynağı olan toprak. Bize gerek ısı gerek ışık olarak her türlü enerjiyi sunarak işlerimizi yapmamıza, ısınmamıza ve sayamadığımız daha birçok şeyde bizlerin yanında olan, ateş.
Gerçek mutluluğun kaynaklarının olmadığını düşünmek bile çok zor geliyor insana. Hiçbir iş yapamayız, gerekli besinleri tüketemeyiz, sağlıklı olamayız, barınamayız ve en önemlisi yaşanmaz bir dünya oluşur ve MUTSUZ oluruz.
İnsanoğulları mutluluk kaynağımız olan suyun, ateşin, toprağın hatta ve hatta temiz havanın hep var olacağını asla ve asla tükenmeyeceğine inandığı için ve bu inanca da bel bağladığı için daha fazla mutluluk kaynağı ararlar.
  • Mutluluk Kaynağımız İklimdir

Günlerce kara bulutların arkasına saklanan güneş, gökyüzünde görünmüyor ise, kış bitti bitiyor dediğimiz zamanlarda tipisiyle, soğu ile dönüp dönüp geliyor ise, iklimlerin normal hallerinden iyice uzaklaşmış fırtınaların, tufanların, sellerin arkası kesilmiyor ise mutlu olabilmemiz mümkün mü?
  • Mutluluk Kaynağımız Beslenmedir

İnsanların yaşamlarına devam etmeleri için enerjiye ihtiyaç duyarlar ve bu enerjiyi besinlerden elde ederiz. Düzgün beslenmediğimiz taktir de birçok hastalıklarla uğraşırız. Peki hastayken mutlu olabilmemiz mümkün mü?
  • Mutluluk Kaynağımız Ailedir

Aileler insanların üzüntülerinin, acılarının, sorumluluk kaynağını ve fırtınalardan sığındıkları yerdir. Ailelerimiz bizlere hayatımız boyunca daima destek de bulunurlar. Acaba aile bireylerinden biri ölürse mutlu olabilmemiz mümkün mü?
Mutluluk Kaynağımız Yakın Çevremizdir, Mutluluk Kaynağımız Özgürlüktür, Mutluluk Kaynağımız Sevgidir, Mutluluk Kaynağımız Sağlıktır

Bu blogdaki popüler yayınlar

Psikolojik Danışmanlık Süreci

Psikolojik Danışmanlık Süreci Psikoterapi ile birlikte kullanılan hipnoz, süreci çok kısaltan önemli bir araçtır. Danışana hangi psikoterapi tekniğinin uygulanacağı sorunun hangi kaynaktan geldiğine bağlı olarak değişir. Kişiliğe işlemiş bir sorunda dinamik bir psikoterapi yaklaşımı benimsenirken, Bilinç düzeyinde yanlış öğrenmeler sonucu oluşan bir soruna bilişsel bir psikoterapi tekniği gerekir. Yaşanmış kötü deneyimler sonucu kişiye yerleşmiş patolojik davranışların tedavisinde ise davranışçı bir teknik daha uygun olacaktır. Yaşamın anlamsızlığı karşısında kaygı yaşayan ve sahte uğraşlarla bunu unutmaya çalışan bir birey için ise yaşamın anlamının sorgulandığı varoluşçu bir teknik uygulanır. Danışanlarımızın sorunlarını bu bütüncül perspektiften görmek sorunun her yönü ile anlaşılabilmesine imken verdiği gibi, çözümlerde de bize geniş bir perspektif sunar. Grup Trapileri Merkezimizde danışanlarımız haftada bir grup terapilerine alınır. Danışanlarımız bireysel terapiler...

Yaşlılık Belirtileri Nelerdir?

Yaşlılık Belirtileri Nelerdir? Her insanın bir ömrü olduğu gerçeği, gençlik yıllarında pek akla gelmez. İnsan kendini genç ve dinçken ölümsüz hisseder. Ama yaş ilerledikçe ve zaman azaldıkça içimizde bir ölüm korkusu oluşur. O korku birçok kez senaryolar eşliğinde zihnimize işlenir. Ve bir gün saçlarımızda oluşan beyazlara, yüzümüzde beliren çizgilere ve ellerimizde görünen lekelere bakarken buluveririz kendimizi. Bu aslında o kadar hüzünlü bir hikaye değil. Çünkü dünya üzerinde ölümsüz olan hiçbir şey yoktur. Ve güzel olan bir ömre sahip olabilmektir. Bir şey başladıysa bitecektir. Ve bu olgunlaşmadan önceki kadar zihnimizde büyüyüp, bizi yok eden bir duygu değildir. Bazıları yaşlanma belirtileri üzerine daha trajikomik bir bakış açısı geliştirir. Örneğin aldığınız son model araba artık bir antika ise, en büyük düşmanınız yer çekimi ise, modası çoktan geçtiği için attığınız kıyafetler şimdi yine moda ise, sevdiğiniz tüm filmlerin renklileri çekildiyse, oyuncaklarınız müzelerde...

Yıkıcı Değil Yapıcı Ol

Yıkıcı Değil Yapıcı Ol Hepimiz günlük hayatımızda sorunlarla karşılaşabilmekteyiz. Bu kimi zaman okul hayatımızda kimi zaman iş hayatımızda veya sosyal hayatımızda ortaya çıkmaktadır. Okulda bir arkadaşınız gelir ve size hiç beklenmedik bir anda edilmeyecek sözler eder. Sizin moraliniz alt üst olur ve o gün bitmek bilmeyebilir veya iş hayatınızda patronunuz siz çok verimli bir şekilde çalışmanıza rağmen sizi takdir etmez üstüne üstlük size çalışmalarınızı beğenmediği konusunda telkinlerde bulunabilir. Kimi zamanda en samimi olan dostunuz ile aranızdaki iletişim kopuklukları nedeniyle sorunlar yaşayabilirsiniz. Bütün durumlarda da mutlaka sorunların bir çözümü vardır. Bunu bilmeniz sizin için avantaj sağlayacaktır. Hiçbir sorun çözümsüz değildir. Eşiniz ile, patronunuz ile, arkadaşınız ile doğru iletişimlerde bulunduğunuz taktir de çözülemeyecek bir sorun, aşılamayacak bir problem yoktur. Peki doğru iletişimi nasıl sağlarız dediğinizde bu kişiye duruma göre değişme...